Szakkifejezések

Direkt marketing Email marketing Direkt mail minta Permission email marketing Kéretlen email üzenetek Opt-in eljárás

Opt-in eljárás

A Magyarországon érvényben lévő opt-in szabályozás szerint csak olyan címzetteknek küldhetünk reklámanyagot, akik ehhez előzetesen hozzájárultak. Fontos hangsúlyozni, hogy a címzettnek kifejezetten ehhez kell a hozzájárulását adnia, vagyis nem vonhatjuk össze egyéb adatkezelési feltételeket elfogadó szöveggel. Arra ugyanakkor van mód, hogy más adatok bekérésekor egy külön pontban kérjük a címzett hozzájárulását, de az adott pontot külön is el kell fogadnia. Elektronikus DM levelet magánszemélyeknek az opt-in szabályozásnak megfelelően küldhetünk.

Az ennél kicsit szigorúbb double opt-in szabályozás lényege, hogy az opt-in lista (az a lista, melyre a felhasználók regisztrálnak) alapján kiküldött első emailben a küldő megerősítést kér arra vonatkozóan, hogy a felhasználó valóban kíván-e direkt marketing leveleket kapni.

Szeretné elkerülni a bonyodalmakat? Töltse le ingyenes email marketing tanulmányunkat!

 

emailmarketing.hu - 1998-2013

Ahogy majdnem minden weboldal, az emailmarketing.hu is használ sütiket a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.
További információ: itt.

Értettem